7 ayda 5 kişi boğuldu

Boğulma Vakalarını Önleme Koordinasyon Toplantısı’nın 2’ncisi Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş başkanlığında paydaş kurum temsilcilerinin katılımı ile Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

7 ayda 5 kişi boğuldu
Reklam Bloğu
Yayınlama: 18.07.2024
15
A+
A-

Boğulma Vakalarını Önleme Koordinasyon Toplantısı’nın 2’ncisi Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş başkanlığında paydaş kurum temsilcilerinin katılımı ile Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Batman Valiliği ve DSİ 103 Şube Müdürlüğü koordinasyonda kurulan komisyonca yaz sezonunun başladığı dönem içerisinde yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

 

Tüm uyarı ve bilgilendirmelere rağmen bu yılın ilk 7 ayında  5 vatandaşın  boğularak vefat ettiğinin belirtildiği toplantıda; DSİ personeli tarafından 757 okulda 173 bin öğrenciye boğulmalar ile ilgili 10 dakikalık farkındalık eğitimi verildi. DSİ Kanalı güzergahında yer alan 125 okulda da 5 bin öğrenciye video gösterimi yapıldı. 92 köy muhtarlığı ve kanal güzergahındaki tüm okullara, camilere, taziye evlerine, sağlık ocaklarına, Kur’an kurslarına afişler asıldı, çocuklara broşür dağıtıldığı, Milli Eğitim Müdürlüğünce; öğretmenler tarafından veli ziyaretlerinde boğulma olayları ile ilgili 25.000 vevliye yüz yüze, 55.000 Velimize de whatsapp gruplarında bilgilendirmeler yapılmış, 2024 yılının ilk 7 ayında 9 bin öğretmenimize bu konuda bilgilendirme yapıldı.

İl genelinde yıl boyunca eş zamanlı olarak ayda en az 1 defa tüm camilerimizde boğulma vakaları ile alakalı bilgilendirme sohbetleri gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda; 2024 yılının ilk 7 ayında toplam 693 camimizde 3568 sohbet gerçekleştirildi. Yaz Kur’an Kurslarında en az haftada bir kez olmak üzere bu konuda gençlerimize eğitimler verilmesine devam edilmektedir. Bu kapsamda; 2024 Yaz Kur’an kurslarında yaklaşık 22 bin gencimize eğitimler verildiği,

Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz tarafından; Sıcakların arttığı bu günlerde Çocuklarımızın akarsu, kanal ve baraj göllerine girmemesi için il merkezi ve ilçelerimizde toplam 8 Portatif Havuz kurulmuştur. Batman genelinde an itibari ile toplam 13 havuzumuz hizmet verildiği,

Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında hizmet veren havuzlarımızdan, 2024 yılının ilk 7 ayında ise 9.400 öğrenci faydalanmıştır. 2024 yılında 20 bin gence yüzme eğitimi verilmesi hedeflendiği,

Boğulma vakaları ile ilgili toplumun her katmanında farkındalık yaratmak ve boğulmaların önüne geçilmesi amacıyla ilimizdeki 300 Sivil Toplum Kuruluşu yöneticisine bilgilendirme yapıldı, 20 bin broşür dağıtıldığı belirtildi.

Toplantıya; Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş’ın yanısıra DSİ 103 Şube Müdürü Eşref İnal, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve kurul üyesi kamu kurumu yetkilileri katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.