652. Hafta: Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın!

Batman’da her Cumartesi gerçekleştirilen “Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın” anma eyleminin 652. haftasında bir araya gelen insan hakları savunucuları ve kayıp yakınları, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması ve sorumluların yargılanması talebini bir kez daha yineledi. Bu haftaki basın açıklamasını İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şube Eşbaşkanı Av. Rümeysa Deniz Kaya okudu.

652. Hafta: Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın!
Reklam Bloğu
Yayınlama: 28.09.2024
15
A+
A-

Kaya, on yıllardır annelerin yakılan ağıtlarına ve kayıplarına rağmen devlet zihniyetinin değişmediğini vurgularken, bu hafta 10 Eylül 1996’da Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde katledilen Hatice Atalay’ın akıbetini sormak için toplandıklarını belirtti.

“Annemin Öldürüldüğünü Gizlediler”

Hatice Atalay’ın oğlu Hacı Atalay, olayın detaylarını paylaştı. Hacı Atalay, annesi, babası ve komşuları Hatice Akkoç’un, 10 Eylül 1996 gecesi saat 22.00-23.00 civarında evlerine yaklaşık 1 kilometre mesafedeki sebze bahçesini sulamaya gittiklerini ve sulama sırasının Dicle Emniyet Müdürlüğü’ne daha önceden bildirildiğini anlattı. Sulama sırasında Ziyaret Tepesi’nde konuşlanan özel harekat timlerinin uzun namlulu silahlarla ateş açtığını belirten Atalay, babasının ateşi durdurmaları için Emniyet Müdürlüğü’ne koştuğunu, ancak hakaretle karşılaştığını ve sabaha kadar oyalandıklarını söyledi. Sabaha karşı savcı ve doktorun olay yerine geldiğinde annesinin hayatını kaybettiğini ifade eden Atalay, “Emniyet yetkilileri, mermi bulamadıklarını ve olayla ilgileri olmadığını iddia ettiler. Ancak sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen babama ‘Siz de dışarı çıkmasaydınız’ dediler” şeklinde konuştu.

“Adalet Sağlanmadan Geri Adım Atmayacağız”

İHD Batman Şube Eşbaşkanı Rümeysa Deniz Kaya, insanlığa karşı işlenen suçlar karşısında sessiz kalmanın suç olduğunu vurgulayarak, yargıyı görevini yapmaya çağırdı. Kaya, kayıpların akıbeti ortaya çıkarılana kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti ve “Hakikatten ve haklılığımızdan aldığımız meşruiyetle susmayacağız” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.