61 Baro’dan Ortak Açıklama: ‘İnstagram yasağı Kaldırılmalıdır’

Aralarında Batman’ın da bulunduğu 61 Baro, İnstagram kısıtlamasına karşı ortak açıklama yaparak İnstagram yasağının kaldırılmasını istediler.

61 Baro’dan Ortak Açıklama: ‘İnstagram yasağı Kaldırılmalıdır’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 07.08.2024
14
A+
A-

Yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz hafta ülkemizde yaklaşık 58 milyon kullanıcıya sahip sosyal medya platformu instagram.com sitesi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nın idari kararıyla erişime engellenmiştir. İnstagram, aralarında Barolarımızın da bulunduğu tüm oda, dernek, vakıf ve kamu kurumlarının kullandığı, milyonlarca yurttaşımızın her gün haberleştiği, basın-yayın organlarının haber akışını sağladığı, sayısız işletmenin satış, reklam ve pazarlama faaliyeti gerçekleştirdiği bir platformdur.

‘HUKUKSUZ UYGULAMAYA SON VERİLSİN’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İnstagram’ın katalog suçlarla ilgili gerekleri yerine getirmediğini belirtmişse de hangi içeriklerin çıkarılmasının istendiği, bunlarla ilgili hangi Savcılık veya Mahkeme tarafından içerik çıkarılma kararı verildiği, bu kapsamda İnstagram’a tebliğ edilen bir karar olup olmadığı, İnstagram’ın içerik çıkarma talebini reddedip reddetmediğini kamuoyuna izah etmediğinden erişim engelleme sürecinin 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’a uygun yürütülmediği anlaşılmaktadır. İnstagram’ın derhal erişime açılarak yurttaşların anayasal haklarını kullanmasına engel niteliğindeki bu hukuksuz uygulamaya son verilmesini bekliyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.