4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Çağrıları yayınlandı

TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı (BİTO) tarafından yürütülen 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı’nın 4006-A ve 4006-B çağrıları başvuruya açıldı.

4006-TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı Çağrıları yayınlandı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 08.10.2024
4
A+
A-

Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde, ülkemizin bilim ve teknoloji alanında ilerlemesini desteklemek amacıyla gençlerin bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi kazanmaları hedeflenmektedir. Bu programla, 5-12. sınıf öğrencilerinin ülkemizin öncelikleri ve bilim ile teknoloji alanındaki yönelimlere uygun tematik konularda hazırladıkları projelere destek verilmektedir. 2013 yılından bu yana süregelen 4006 Bilim Fuarları çerçevesinde, Türkiye genelinden milyonlarca öğrenci bilimsel proje hazırlama ve sunma deneyimi elde etmiştir.

  1. BİLİM FUARLARINDA YENİLİKLER

4006-A ve 4006-B çağrılarının başvuru koşulları revize edilmiştir. Bilim, teknoloji ve yenilik ekosistemindeki öncelikli alanlar doğrultusunda başvuru yapılabilecek tematik konu listesi güncellenmiştir. Ortak bilim fuarı başvurularının teşvik edilmesi amacıyla bu tür başvurulara değerlendirme aşamasında +1 puan verilmeye devam edilecektir. Destek miktarları artırılmıştır. Programa başvurular, http://bilimiz.tubitak.gov.tr adresinden ARBİS bilgileri ile yapılacaktır. Başvurular, 7 Ekim – 22 Kasım 2024 (Saat 17:30) tarihleri arasında kabul edilecektir. Başvuru süreci ve program hakkında sorularınız için [email protected] e-posta adresi üzerinden iletişime geçilecektir.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.