2024 Yılında Çiftçilere Verilecek Bitkisel Üretim Destekleri Açıklandı

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilere 2024 yılı için ödenecek bitkisel üretim destekleri açıklandı. Cumhurbaşkanı Kararı ile belirlenen destekler, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği, verim ve kalitenin artırılması amacıyla belirlenen bu desteklerle çiftçilere önemli katkılar sağlanacak.

2024 Yılında Çiftçilere Verilecek Bitkisel Üretim Destekleri Açıklandı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 26.08.2024
12
A+
A-

DESTEK MİKTARLARI VE ÜRÜNLER

Çeşitli tarımsal ürünler için dekar başına mazot ve gübre desteği ödenecek. Örneğin, buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi ürünler için 123 lira mazot ve 62 lira gübre olmak üzere toplam 185 lira destek verilecek. Çeltik üreticileri için ise bu rakam 300 lira mazot ve 62 lira gübre olmak üzere 362 lira olarak belirlendi.

Kütlü pamuk, dane mısır, fındık, kuru soğan gibi ürünler için de belirli miktarlarda mazot ve gübre desteği sağlanacak. Ayrıca organik bal üreticilerine kovan başına 50 lira, sertifikalı fidan kullanımı için dekara 1000 lira, iyi tarım uygulamaları için de 50 ila 400 lira arasında değişen destekler verilecek.

HAVZALARDA YETİŞTİRİLEN ÜRÜNLERE ÖZEL DESTEK

Belirlenen havzalarda yetiştirilen ürünler için kilogram başına çeşitli destek ödemeleri yapılacak. Buğdaya 175 kuruş, arpa ve çavdara 75 kuruş, zeytinyağına ise 100 kuruş destek sağlanacak. Ayrıca su kısıtı olan bölgelerde nohut ve mercimek ekenlere ilave %50 destek ödemesi yapılacak.

ÇKS’YE KAYITLI ÇİFTÇİLERE ÖZEL DESTEKLER

Desteklemelerden yararlanmak isteyen çiftçilerin ÇKS’ye kayıtlı olması gerekiyor. Ayrıca sertifikalı tohum üretimi, örtüaltı üretimi gibi alanlarda da destekler sunulacak. Lisanslı depolarda muhafaza edilen ürünler için kira desteği uygulanacak, ve çiftçilerin muhasebe kayıtları üzerinden de işletme başına 1000 lira ödeme yapılacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.