Ekmen: “İnsanları Bir Fanusa Kapatıp Ülkeyi Yönetemezsiniz”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, KRT TV ve Flash TV’de katıldığı canlı yayınlarda sosyal medya yasakları, ifade özgürlüğü ve medya etiği konularında önemli açıklamalarda bulundu. Ekmen, sosyal medya platformlarına yönelik yasakların ülkeyi izole etmeye yönelik bir adım olduğunu belirterek, bu yasakların demokratik süreçlere ve halkın bilgiye erişim hakkına aykırı olduğunu vurguladı.

Ekmen: “İnsanları Bir Fanusa Kapatıp Ülkeyi Yönetemezsiniz”
Reklam Bloğu
Yayınlama: 09.08.2024
19
A+
A-

Ekmen, sosyal medya platformlarına yönelik yasakların ülkeyi izole etmeye yönelik bir adım olduğunu belirterek, bu yasakların demokratik süreçlere ve halkın bilgiye erişim hakkına aykırı olduğunu vurguladı. Ekmen, KRT TV’de katıldığı programda, sosyal medya yasaklarının toplum üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve Hüseyin Yayman’ın sosyal medya platformlarına yönelik eleştirilerini gündeme taşıyan Ekmen, bu eleştirilerin çifte standart içerdiğini belirtti.

“YASAKLARLA SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ”

Sosyal medya yasaklarının sorunları çözmek yerine daha büyük sorunlar yarattığını belirten Ekmen, “Tiktok’ta toplumun çıplak haliyle karşılaşıyorsunuz. Orada gördüğümüz bazı videolar, gerçekten yadırganacak seviyede. Ama bunun çözümü yasak değildir. Eğer bir yayın, çocukları şiddetle ilişkilendiriyor veya cinsel saldırılara açık hale getiriyorsa, o yayını nokta atışıyla bloke edin. Tüm platformu kapatmak yerine, sorunlu içerikleri engelleyin,” dedi.

“INSTAGRAM’IN KAPANMASIYLA ESNAF ZARAR GÖRÜYOR”

Ekmen, Instagram’ın kapanmasıyla birlikte esnafın büyük zarar gördüğünü belirterek, “Instagram’ın kapanmasıyla ilgili de esnafın isyanı var. Bize gelen mesajlar arasında, ‘Ben günlük geçimimi Instagram’daki satışlarla sağlıyorum, lütfen Instagram açılsın’ diyenler var. Yaklaşık bir hafta oldu ve bu durumun yarattığı sonuçlarla AK Parti yüzleşmek zorunda,” dedi.

“FANUSA KAPATILAN BİR TOPLUM YÖNETİLEMEZ”

Ekmen, sosyal medya platformlarına yönelik yasakların toplumu daha da izole ettiğini belirterek, “İnsanları kendini ifade etme ve gerçeğe ulaşma hakkından mahrum edemezsiniz” dedi. Mehmet Emin Ekmen, Türkiye’de sosyal medya yasaklarının ve erişim engellerinin sorunları çözmek yerine daha fazla sorun yarattığını, bu nedenle hukuka uygun, izahı yapılabilir ve toplumsal ihtiyaçları karşılayan çözümler üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.