15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde İlimizde Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde İlimizde Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi
Reklam Bloğu
Yayınlama: 16.07.2024
12
A+
A-
15 Temmuz hain darbe girişiminin bertaraf edilmesinin 8. Yıldönümünde; Valimiz Ekrem Canalp himayelerinde,  bu yıl ‘Milletin Zaferi’ temasıyla gerçekleştirilen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”  kapsamında ilimizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
        Şehitlerimizin Kabirleri Ziyaret Edildi
Valimiz Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile birlikte   il protokolünün katılımıyla, ilimiz Merkez İpragaz Mahallesinde bulunan İpragaz Mezarlığında; Şehit Siraç Yıldız ve Şehit Salih Turan’ın kabirlerini ziyaret ettiler. İl Müftüsü Ahmet Durmuş tarafından okunan duaların ardından şehitlerimizin kabirlerine çiçek bırakıldı.
        Şehitlerimizin Ruhuna Mevlidi Şerif Okundu
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”  etkinlikleri kapsamında Necat Nasıroğlu külliyesi camiinde  Mevlidi Şerif programı düzenlendi. Programda şehitlerimizin ruhuna Kur’an Kerim ve mevlit okundu.
Programa; Valimiz Ekrem CANALP, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu kamu kurum müdürleri, Siyasi Parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaşımız katıldı. Program, Batman Belediyesi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ikramlarla son buldu.
        15 Temmuz Gazisi Ziyaret Edildi
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında, Valimiz Ekrem Canalp ve  Eşi Dr. Ayten Canalp, 15 Temmuz Gazisi Mehmet Şirin İnanç’ı evinde ziyaret ederek, aile ile bir süre sohbet etti.
        15 Temmuz Konulu Fotoğraf Sergisi Düzenlendi
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında; Valimiz Ekrem CANALP, Eşi Dr. Ayten CANALP, protokol üyeleri ve STK temsilcilerinin katılımıyla Batman Üniversitesi ve Batman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı Aile Destek Merkezleri tarafından Atatürk Parkı’nda düzenlenen 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.
        15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Atatürk Parkında Yoğun Bir Katılım ile Gerçekleştirildi
“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Valiliğimiz koordinesinde Atatürk parkında düzenlenen program; saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü tarafından şehitlerimizin ruhlarına dua okundu.  Program, Valimiz Ekrem Canalp’in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarıyla devam etti.
Konuşmasında Valimiz, “Ülkelerin tarihinde dönüm noktası olan anlar vardır bundan sekiz yıl önce bugün bu gece bu saatler bizim milletimizin tarihinden en önemli dönüm noktalarından bir tanesidir.
Bu gece ne oldu derseniz, devlete ve Türk Silahlı kuvvetlerinin içine sızmış bir grup çete milletimize karşı bir ihanet içerisinde bulunmuştur. Bu ihanet teşebbüsünün amacın sadece bir darbe girişimi değildir. Bu ihanet teşebbüsünün nihai amacı bir iç savaş çıkarmaktı. Bu ihanet teşebbüsünün nihai amacı bir Türkiye’den Afganistan çıkarmak, ülkemizden Türkiye’den bir Irak çıkarmaktı, Türkiye’den bir Libya çıkarmaktı, Türkiye’den bir Suriye çıkarma projesiydi.
Eğer biz Cumhurbaşkanımızın işareti ile sokakları, meydanları, havaalanlarını, doldurmamış olsaydık aynen bu projenin öngördüğü gibi bugün Türkiye belki saymış olduğum ülkelerin düşmüş olduğu pozisyonlardan birine düşmüş olacaktı. Allah’a şükürler olsun milletimiz basireti ile olayın farkına varmıştır.
Milletimiz kadını erkeği ile doğulusu batılısı ile genci yaşlısı ile tankın topun karşısına vücuduyla gövdesi ile siper oldu. Ortaya çıkan bir destandır. Dünya demokrasi tarihine altın harflerle kazanmış bir destandır. Bu destan bize 251 şehide ve 2194 gazimizin fedakârlığı ile olmuştur.
Eğer farklılıklarımıza rağmen birlik olmazsak ve eğer değişikliklerimizi, fikir ayrılıklarımız normal, olağan ama söz konusu vatan olunca, söz konusu istiklal olduğu zaman, söz konusu evlatlarımızın geleceği olduğu zaman bir ve bütün olmamız gerektiğinin hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Bizim farklılıklarımıza rağmen mazimiz birdir. Ortak bir geçmişimiz vardır.
Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı, bugün cılız bir devlet olurduk. Ama şükürler olsun ki bugün bizim ülkemiz kendi coğrafyasında en güçlü, en kudretli, en büyük ülkedir. Bu coğrafyada bizim ordumuzdan daha güçlü bir ordu yoktur. Eğer biz birliğimizi, dirliğimizi muhafaza edebilirsek, bu evlatlarımız için geleceği için, ülkemiz dünyanın ender ülkelerinden biri olabilir.
Her 15 Temmuz’da bu duyguyu yaşamamız gerekiyor. Bu heyecanı gelecek nesillere aktarmamız gerekir. Aziz şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Valimiz Ekrem Canalp, Milletvekilimiz Ferhat Nasıroğlu ve Garnizon Komutanı Hv.Tuğg. M.Ali Koç tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve sporculara ödülleri verildi.
Daha sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı “15 Temmuz Millete Sesleniş Konuşması” dev ekrana yansıtıldı.
Yerel sanatçılar ve Mehteran takımının gösterisi ve Batman Gençlik Spor Müdürlüğü Müzik Grubu konserleriyle devam etti.
Etkinliklere; Valimizin yanı sıra, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Garnizon Komutan Hv.Tuğg. M.Ali Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir,  Vali Yardımcıları Murtaza Ersöz, Mustafa Caner Culukar, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba,  İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın, İl Müftüsü Ahmet Durmuş, kamu kurum müdürleri, siyasi partilerin yöneticileri, şehit yakınları, gazilerimiz ve aileleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.