Vali Canalp: “Kadınlar Güçlü Türkiye’nin En Sağlam Dayanağıdır”
Batman Valisi Ekrem Canalp, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Canalp, kadınların aile ve toplum hayatındaki önemine dikkat çekerek, kadınların emekleri, fedakârlıkları ve başarılarıyla topluma yön verdiğini vurguladı.
Batman Valisi Ekrem Canalp, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Canalp, kadınların aile ve toplum hayatındaki önemine dikkat çekerek, kadınların emekleri, fedakârlıkları ve başarılarıyla topluma yön verdiğini vurguladı.
Kadınların bilimden eğitime, üretimden sanata kadar hayatın her alanında önemli başarılara imza attığını belirten Vali Canalp, evde, tarlada, atölyede, sınıfta ve iş dünyasında emek veren kadınların güçlü Türkiye’nin en sağlam dayanağı olduğunu ifade etti.
‘KADINLARIN GÜCÜ BATMAN’IN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR’
Batman Valiliği ve Belediyesi olarak kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmasını desteklediklerini belirten Canalp, Halk Eğitim Merkezleri, ÇATOM, ADEM ve BİLMEK bünyesinde düzenlenen kurslarla kadınların üretime katılımının artırıldığını söyledi. Yeni kurulacak Samanyolu Tekstil Kent ve Sera Organize Tarım Bölgesi projelerinde ise kadın istihdamına öncelik verileceğini ve yüzde 75 oranında kadın istihdamının hedeflendiğini kaydetti.
‘YENİ PROJELERDE KADIN İSTİHDAMI YÜZDE 75 OLACAK’
Kadına yönelik şiddetle mücadelenin en hassas konulardan biri olduğunu vurgulayan Vali Canalp, ilgili tüm kurumlarla koordinasyon içinde çalıştıklarını ve farkındalık eğitimleri ile destek mekanizmalarını güçlendirdiklerini belirtti. Vali Canalp, mesajının sonunda başta şehit ve gazi anneleri ile eşleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.